World Trippin' by Tim w/ Tom!

Opgesloten in Alcatraz, hippies in het hostel en geen gratis ontbijt...

Daar zijn we weer en nu rechtstreeks vanuit Seattle, want Portland waar het best wel saai was, hebben we maar snel weten te ontsnappen, maar daarover later meer. We gaan eerst met het leuke beginnnen: San Francisco 2.0!

Na de eerste fietstocht van de vorige keer is er het een en ander gebeurt.

1. We vonden het fietsen zo leuk dat we nog een keer zijn gaan fietsen.
We hebben nog een dag gefietst en wel de hele dag! Beetje dutch feeling terugkrijgen in de benen en urban mountains beklimmen! Want voor degenen die het niet wisten, San Francisco is niet vlak...
We hebben al met al een fietstocht van 80 kilometer hebben gemaakt, we hebben er met een rustpauze en een bezoek aan de Redwood Trees, de grootste bomen die wel tot 200 meter worden, van 9 uur 's ochtends tot half 7 's avonds over gedaan. Dus dat was een pittige tocht: Ons doel was om de berg te beklimmen, maar volgens een bewoner daar in de buurt hadden we daar de verkeerde fietsen voor en waren we al pittig laat. Nou oke, dan maar naar Muir Woods met de grootste bomen. Maar die klim viel ook nog zwaar tegen. Maar toen we aan de andere kant weer bergafwaarts konden voor 10+ minuten was het de klim meer dan waard! Op de terugweg was het weer hetzelfde liedje. Bergop die deze keer nog langer leek, maar daarna weer bergafwaarts! Er waren zelfs auto's achter ons die ons niet in konden halen, je hoorde de remmen gieren en de motoren brullen, maar wij bleven ze voor, laten we zeggen, we haalden de 35 mijl wat ongeveer 55 km/u (= ~15m/s :D ) is. En toen moesten we nog terug over de brug!

2. We hebben Alcatraz bezocht en hebben op miraculeuze weten te ontsnappen!
De boot naar Alcatraz was lekker aan het schudden toen de kapitein zei dat dit een one-way-trip was... Oh jee! Nouja eerst maar onze ontsnappingswegen onderzoeken dachten wij dan maar! We zijn opgesloten achter de tralies en Tom moest zelfs verplicht naar de bieb om alles schoon te maken, tja moet je maar niet op iemand anders zijn pot schij*en dacht ik. Hij had nog geluk dat ie de isoleercel niet in hoefde, want dat is echt duister... Na een roekeloze ontsnapping via de tuin die aansloot op de speeltuin hebben we een boot kunnen kapen en hebben we de terugreis kunnen maken. Op heb heuveligeland van San Francisco moesten we maar gauw verkassen naar een ander hostel: The Green Tortoise.

3. We zijn naar een ander hostel verhuisd, wat veel leuker was.
Nadat we in het vorige hostel alleen maar tegen mensen hun laptopachterkant konden praten was dit andere hostel wel een hele vooruitgang! Heel veel mensen in de lounge, die allemaal wel een praatje wilden maken of tenminste niet met ze allen naar youtube filmpjes lopen te staren... We hebben mensen ontmoet die al zoveel hadden beleefd of die nog zoveel mooie dingen van plan waren in de bossen van Roemenie (de ' werkt niet) of aan het einde van hun reis waren. Ook weer 2 nederlanders ontmoet! Waarvan we met 1 ook nog een paar dagen hebben rondgehangen!

4. We gingen voor het eerst uit in een 18+ club.
Na de eerste mislukte poging die ik vermelde in me vorige verhaaltje, of nouja ik had het aangekondigd, gingen we nu nog maar een keer! We wilden wel even zien hoe het er in Amerika aan toeging. Daar binnengekomen was ene VV Brown aan het optreden, wel grappig, en het swingde ook nog wel! We hebben ook kennisgemaakt met een Amerikaanse met neptieten en botoxlippen! Wauw wat een ervaring en bah wat ziet dat er guur uit! Meer zeg ik er niet over.
Nadat VV Brown wegging kwam er even wat house/dance, maar het viel zwaar tegen met wat we in Nederland gewend zijn. Slechte overgang en weinig echte dans vooral wat Indie rock, maar alle Amerikanen gingen uit hun dak... Nou wil ik niet zeggen dat ik een goeie danser ben in de club, maar zelfs ik kon vertellen dat 90% van de Amerikanen a-ritmisch waren. Psshh. En toen kwam de volgende artiest. Staat daar een of ander figuur in een flamingopak gigantisch te bleren in de microfoon, Tom en ik vonden het een zwarte Lady GaGa, ook al heette ze Ebony Bones, maar ik heb wel genoten! Na deze Lady GaGa look-a-like werd het wat rustiger en werd de mix van de DJ nog slechter.

5. We hebben weer een tergend lange busreis gehad naar een stadje in Amerika.
Damn wat was dat naar... 16 uur, gelukkig hadden we wel 2 stoelen per persoon en stonk de bus niet! En de stad, Portland, waar we aankwamen was ook nog eens regenachtig en grauw. We hebben er wel 2 mooie dagen meegemaakt zeiden de mensen uit de omgeving, maar het was tot nog toe wel grauw. Voor de rest was er in Portland weinig tot niets te zien. We hebben de grootste onafhankelijke boekwinkel van Amerika gezien, genaamd Powell's. We hebben ook allebei een boek gekocht (Mam, ik ben begonnen aan de Millenium Trilogie, in het Engels). En dan natuurlijk de Doughnutshop van Portland, waarin ze de raarste donuts maken! Zelfs met cornflakes en koekjes erop. We hebben ook nog een film in het hostel gekeken, The Goonies, een van Stephen Spielbergs eerste films!

6. We gingen ook weer met de bus naar Seattle.
In de bus naar Seattle was het ook weer ruim, er zaten nog 7 andere mensen in en in Seattle regende het. Na een beetje om de richting te hebben gevraagd, kwamen we na een busrit in een hybride bus iemand tegen die in een hostel werkte en ons naar dat hostel heeft gebracht. Hier hebben we de openingsceremonie van de olympische spelen gekeken en vandaag gaan we naar een ander hostel want het lijkt hier weer een beetje een dooie boel en de gemiddelde leeftijd lijkt ook boven de 40...

Nou luitjes, de volgende x zal vanuit Vancouver BC zijn! Jippieeeeeee we zijn er bijna!

Voor de artiesten die ik noemde:

VV Brown: http://www.youtube.com/watch?v=mk7tzFIYhtI
Ebony Bones: http://www.youtube.com/watch?v=34wWAgdDQUA

En ik heb nu mijn eigen Youtube kanaal, waar ik binnenkort wat filmpjes opzet die we deze reis ook gemaakt hebben. De filmpjes op deze site zetten werkt namelijk niet goed. Het adres van mijn kanaal staat in de linklijst aan de rechterkant onder verhalen, laatste foto's, laatste reacties, abboneren en dan links!

Groetjes, Tim

margreet en karen.

hey tim en tom, leuk filmpje van die eekhoorn, we hebben echt genoten, heeeeeeele spannende film!!!!misschien iets voor filmfestival van cannes!
verder leuk om alles te volgen! ook leuke foto's. volgende keer nog meer spannender filmpjes.....ennuh graag ongecensureerde foto's, vooral voor greetje. (nou ja doe voor mij ook maar hoor die spannende foto's van lekkere amerikanen!! : ) groetjes, k en m.
ps. ik ben collega van margreet.

Jeannette

Hoi Tim en Tom, leuk hoor zo'n lang verhaal! Jullie moeten de groeten hebben van een heleboel mensen, waaronder Jellie vd Werff die naar jou vroeg, Tim. En Ries en Marjan en Melanie en Astrid en Ilse en Asta (collega's) enz, enz. Iedereen vindt het een geweldige uitvoering van jullie reis. Groetjes, JK

Romy

Hee tim,
Zat net ook al even bij Tom te kijken, maar jullie verhalen zijn wel echt super. Wij worden er zelfs jaloers van. Zijn jullie al in het Holland Heineken House geweest? Dat lijkt mij echt zo vet om dat eens mee te maken. Heel Veel plezier nog!
Xx Romy

Opa en Oma

Lieve tim,
Via mama horen we dat je 't heel erg naar je zin hebt! Hopelijk maak je nog wat van 't Heinekenhuis mee! Gisterenavond was 't 1500 voor de heren met als resultaat 'n goudenplak voor Nederland. Dat zal wel veel feesten met bier voor je zijn geweest. Geniet van je mooie reis en heel veel plezier.
Liefs Opa en Oma