World Trippin' by Tim w/ Tom!

Topless op Magnetic, onze laatste week in Cairns wegfeesten en op zoek naar de ring!

Allereerst ons Kiwi nummer: +6411193156

Na onze boottrip hadden we nog een afterparty! Een nacht met heel veel pizza en een hoop afscheid.

De volgende ochtend zaten we met wat mensen van onze boot in de bus naar Townsville. Daar aangekomen gingen we met Jamie, Paul, Matan en Ariel naar Magnetic Island. Jamie zat bij ons op de boot en kende Karin en Hassan, onze Zweedse vrienden ook. Op MI hebben we de eerste dag een cabrio gehuurd. Het was eigenlijk een omgebouwde Daihatsu Cuore waarvan de motor was begrensd tot 60km/h, het dak er af was gehaald en het de bedoeling was dat je lekker kon rondcruisen over het eiland! Dat dus gedaan, heeft voor een paar mooie fotomomenten gezorgd en genoeg plezier voor een dag! 's Avonds was er een Gender Bender party, oftewel de jongens waren als meiden verkleed en andersom, weer heel wat bekenden van de boottocht tegengekomen en voor de rest op Magnetic Island een beetje gerelaxed, wat we ook wel goed konden gebruiken na al deze grote feestgebieden.

We hebben ook besloten om Townsville over te slaan en meteen naar Mission Beach te gaan, waar we Daniel ook weer tegenkwamen, de 2 Canadeze meiden ook weer gezien, Paul nog gesproken en een wandeling gemaakt met 2 Denen en een Brit. Op onze wandeltocht hebben we jammer genoeg niet zoveel wilde dieren gezien. We kwamen wel een naakte man, die niet verwacht had ons tegen te komen, een willabi (de Brit heette Will en heeft voor nageslacht gezorgd) en Duitsers in het wild tegen.

In Cairns waar we onze laatste week doorbrengen zijn we weer op bezoek gegaan bij onze Zweedse vrienden van Fraser Island. Het was erg leuk om hen weer te zien en met ze te in Cairns uit te gaan. Wel jammer dat we maar 2 dagen samen hadden, maar we hebben er het grootste uitgehaald, nieuwe vrienden gemaakt en toen ze waren vertrokken naar Nieuw-Zeeland zijn we verplaatst naar een ander hostel waar we weer met Daniel en Paul hadden afgesproken. Onze grootste vriend die week was Jamie en op de eerste avond dat we met Jamie mee aten hebben we nog een Zweedse ontmoet die helemaal alleen stond en na een hele week partyen en leuke dingen doen hebben we met Jamie en Erika een vriendschapsbandje gekocht die we allemaal nog trouw dragen! We hebben nog een pubcrawl gedaan waar Erika ook bij zat en we hadden Jamie elke keer gesmst naar welke kroeg we gingen. En toen werd het tijd om afscheid te nemen van iedereen. Als eerste van Jamie, daarna van Paul, Daniel, Jimmy, van wie niet?!
Het leuke was ook nog dat ik in dit hostel het wifi wachtwoord had gekraakt! Dat was (eindelijk) een snelle internetverbinding in Australië en ook nog eens gratis!
Ik ging weg met een gevoel van voldoening, het idee verzadigd te zijn van de avonturen in Australië, ik miste de mensen die we al die tijd tegen kwamen meteen al, maar het was tijd voor iets nieuws en ik had heel veel zin in Nieuw-Zeeland.

In Nieuw-Zeeland was het eerste gevoel: Brrrr een stuk kouder dan in Australië. Maar eenmaal in het hostel deed het mij heel erg denken aan ons eerste hostel in de VS en aan het begin van onze reis. Auckland voelde ook een beetje Amerikaans aan. Het was erg vierkant en best wel groot met een duidelijke downtown zoals alle Amerikaanse steden.
Maar het leukste van Nieuw-Zeeland moest nog komen, na eerst uit Auckland te komen met de bus zijn we vanaf Hamilton begonnen met liften. We hebben de Coromandel provincie nu gezien. Het was niet altijd goed weer op de dagen dat wij er waren en de grootste domper was dat we de Hot Water Beaches niet hebben gezien. We zijn in Katikati ook nog bij een Nederlandse familie op bezoek geweest. Hebben daar van een heerlijk diner en lunch de volgende dag kunnen genieten. Deze mensen zijn 16 jaar geleden geemigreerd en hebben ook dochters over Nieuw-Zeeland verspreid zitten en we kunnen als het goed is ook weer op bezoek in Christchurch! Op de laatste dag hebben deze mensen ons verder gebracht naar Mount Mantanganui (o.i.d.) waar we verder zijn gaan liften naar Rotorua en Taupo, wat weer iets meer backpacker gebied is. Hier kwamen we jammer genoeg Hassan en Karin niet tegen, die waren er een dag later. Daarna zijn we naar Turangi gegaan om daar hopelijk de Tongariro crossing te kunnen doen, oftewel Mordor of Mt. Doom te belopen, maar het slechte weer liet het niet toe. De volgende dag zijn we eerst met een meisje uit het hostel mee gereden in de richting van Wellington, en op 2/3 van de weg ging zij een andere kant op en na 15 minuten zaten we in een spiksplinternieuwe Italiaanse vrachtwagencabine bij een echte Kiwi! Oftewel een makkelijk daggie liften met maar 2 verschillende auto's over 450km!
Het liften is best wel leuk uitgepakt en soms ook wat minder door slecht weer en 1,5 uur wachten op de volgende lift. We hebben ook van elke persoon die ons een lift heeft gegeven een foto gemaakt zodat jullie ook kunnen zien met wat voor halvegaren we soms in de auto zaten... Op Tom zijn weblog komen verslagen van elke dag dat we hebben gelift. De filmpjes over de ring, Sam, Gollum, Frodo en misschien als we hem kunnen vinden, Gandalf, komt allemaal in Nederland op de buis!

We hopen binnenkort Karin en Hassan weer tegen te komen en onze plannen in de toekomst zijn:
Met de boot vanuit Wellington naar Picton, dan naar Abel Tasman park en weer terug naar Picton, allemaal liftend. Dan gaan we afhankelijk van het weer en hoe makkelijk we een lift kunnen krijgen liftend naar Christchurch via Kaikoura, waar we walvissen, willen spotten of gaan we met de trein. We bezoeken Queenstown (de backpacker place to be van NZ, waar je ook kan bungyjumpen /skydiven /trempen /skiën /snowboarden) nog, we hebben een gratis bed in Wanaka op ons wachten en we willen de Sounds en Gletsjers op het Zuidereiland ook nog bewonderen om te eindigen met een Trainscenic tour van Greymouth naar Christchurch om dan terug te vliegen naar Auckland en dan op naar Japan!!!

Om het kort te houden: Tot over 43 dagen!

Jaap

Hallo Tim en Tom, leuk weer eens uitgebreide verhalen te lezen van jullie bezigheden. En na al het feesten in warm Australie nu de winter van Nieuw Zeeland. Even wennen aan de koude, maar het zal ook wel speciaal zijn. Ik stel me het een beetje voor als de Franse Alpen met regenachtig weer, bv. de tocht naar Glacier Blanc (voor Tim). Ik kan me voorstellen dat de tijd vliegt, dat doet het hier al. Geniet er met volle teugen van. Ben erg benieuwd of jullie anders tegen Nedeland zijn gaan aankijken na deze reis. Maar dat horen we wel als jullie terug zijn. Nederland is nu Oranje gekleurd en maandag 14 juni heeft het NL elftal met 2-0 zijn eerste WK- wedstrijd gewonnen van Denemarken. Ook zijn er verkiezingen geweest. Pas op: VVD 31 zetels, PvdA 30 zetels, PVV (Wilders) 24 zetels en CDA 21 zetels,
SP 15 zetels, D66 - 10 zetels, GroenLinks 10 zetels. Zodat jullie niet teveel schrikken als jullie terugkomen.

groet, Jaap

lisa

wauw. Heb de verhalen en foto's (ook van tom) bekeken, super mooi daar!